Velg riktig projektor til møte- eller konferanserommet

Å velge projektor kan være en utfordring, da det finnes mange forskjellige typer, og det er flere ting å ta hensyn til. Det første man må tenke på er hvor mye lys det er i rommet; desto mer lys det er i rommet, desto høyere lysstyrke må det være i projektoren. I tillegg er det viktig å tenke på hvor langt projektoren skal henge fra lerretet, slik at man får valgt en projektor som gir ønsket størrelse fra avstanden mellom projektor og lerret.  Dette varierer fra projektor til projektor. Under har vi satt sammen anbefalinger av hvilke egenskaper projektoren bør ha avhengig av hvilke type rom som benyttes i tillegg til anbefaling av lerret. Kontakt oss gjerne på telefon 21 00 21 21 eller mail: bedriftskunde@elkjop.no for mer informasjon og veiledning.

Små- og mellomstore møterom

I små eller middels store møterom anbefales mellom 2000-3000 lumen, som gir et godt bilde i med dempet belysning i rommet.

Stort møterom/Klasserom

Skal projektoren brukes i et stort møterom anbefales 3000-5000 lumen. I store lyse rom stiller det krav til høyere lysstyrke, slik at du får et lyssterkt og godt bilde.

Konferanserom/forelesningssal

For konferanserom anbefales 4000-7000 lumen. Her henger som regel projektoren et godt stykke fra lerretet, og det stilles krav til høy lysstyrke og god oppløsning på bildet for å kunne gjengi et godt og lyssterkt bilde.

Anbefaling av lerret

I de aller fleste tilfeller anbefaler vi et hvitt lerret med 1,1x gain. Dette er et lerret som reflekterer mer lys enn et standard lerret. Ta kontakt med oss hvis du trenger mer informasjon.